Na hlavný obsah

Sólymos: Elérkezett a hivatalnokkormány kinevezésének ideje

Elérkezett az idő, hogy Zuzana Čaputová államfő hivatalnokkormányt nevezzen ki – jelentette ki Sólymos László, a Szövetség Országos Tanácsának elnöke. Szerinte csak így lehet megakadályozni az ország szétesését, rámutatva egyebek mellett az uniós helyreállítási terv feltételeinek elmaradt teljesítésére.

Sólymos László
Foto: SITA

„Az államfőnek ki kellene már neveznie a hivatalnokkormányt, amelynek nagyobb tekintélye lenne a törvényhozásban, és képes lenne megfékezni a parlamenti képviselők garázdálkodását” – konstatálta Sólymos László, a Szövetség Országos Tanácsának elnöke.

Szerinte a helyreállítási tervnek köszönhetően Szlovákia vissza nem térő lehetőséget kapott a fejlődésre, ám a felelőtlen kormánypárti politikusok ténykedése következtében eleshet ezen jelentős pénzügyi eszközöktől.

Sólymos példaként a főiskolák összevonását, a tájrendezési tervet, a pozsonyi Rázsochy kórház tervét és a csődeljárási maffia megfékezésére irányuló kulcsfontosságú törvény zátonyra futtatását említette.

 „Olyan kötelezettségekről van szó, amelyekhez több százezer euró kötődik” – tette hozzá.

Sólymosnak meggyőződése, hogy az előrehozott parlamenti választásokig hátralevő 6 hónapban a politikusok anyagi és erkölcsi értelemben is tönkretehetik az országot.

Emlékeztetett, ezt csakis az államfő képes megakadályozni, megjegyezve, hogy Zuzana Čaputová köztársasági elnök többször is megismételte: amennyiben a kormány alapvető hibát vét, akkor hivatalnokkormányt nevez ki a helyébe.

(TASR)

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Otthon rovatban