Na hlavný obsah

Az ukrán vezérkar szerint az orosz hadsereg embervesztesége meghaladhatta a 161 ezret

Az ukrán vezérkar csütörtök reggeli helyzetjelentése szerint az orosz hadsereg ukrajnai embervesztesége meghaladta a 161 ezret, az elmúlt napban mintegy 980 orosz katona halt meg.

Orosz katonák az ukrajnai Herszon közelében 2022. május 20-án.
Foto: EPA

Ihor Terehov, Harkiv polgármestere kijelentette, hogy az orosz lövedékek március 15-én, szerdán megrongáltak egy bentlakásos iskolát és egy lakóházat.

Hangsúlyozta, hogy azon a környéken, amelyet tűz alá vettek az oroszok, nincs semmilyen katonai létesítmény. Személyi sérülésről az ukrán hatóságok nem számoltak be.

Pavlo Kirilenko, Donyeck megye kormányzója szerdán azt írta a Telegramon, hogy az orosz erők nem hagynak fel a régió ágyúzásával, aminek következtében az elmúlt nap alatt egy helyi lakos életét vesztette Kramatorszkban, és 16-an sérültek meg a megye különböző településein.

Az ukrán vezérkar csütörtök reggeli helyzetjelentése szerint az orosz hadsereg ukrajnai embervesztesége meghaladta a 161,5 ezret, az elmúlt napban mintegy 980 orosz katona halt meg.

Az ukrán erők március 14-én, kedden megsemmisítettek egyebek mellett 8 orosz harckocsit, 9 tüzérségi rendszert és 12 drónt.

(MTI)

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Külföld rovatban