Na hlavný obsah

Büntetőeljárás indul az ellen az oktató ellen, aki meglőtt egy diáklányt a pozsonyi rendőrakadémián

Hamarosan büntetőeljárás indul az ellen az oktató ellen, aki meglőtt egy diáklányt a pozsonyi rendőrakadémián. Hamran István országos rendőrfőkapitány leszögezte: abnormálisnak tartja, hogy az akadémián valaki fegyvert fogjon valakire, még ha nincs is megtöltve.

Hamran Iatván
Foto: TASR

Hamarosan büntetőeljárás indul az ellen az oktató ellen, aki meglőtt egy diáklányt a pozsonyi rendőrakadémián (APZ) – jelentette be március 15-én, szerdán Hamran István országos rendőrfőkapitány.

Hamran közölte, az összes érintett felelősségét vizsgálják.

„Mindent megteszünk, hogy pártatlan és független bíróság elé álljon mindenki, akinek bármilyen mértékű felelőssége van abban, ami a rendőrakadémián történt. Senki sem ússza meg“ – jelentette ki Hamran.

A rendőrfőkapitány közölte, ki kell vizsgálni, hogy egyéni felelősségről, vagy rendszerszintű problémáról van-e szó. Leszögezte, abnormálisnak tartja, hogy az akadémián valaki fegyvert fogjon valakire, még ha nincs is megtöltve.

Hangsúlyozta, hogy az ügy körülményeit vizsgálják. „Részleteket egyelőre nem mondunk“ – tette hozzá.

Testi sértés miatt indult eljárás

Büntetőeljárás indult a pozsonyi rendőrakadémia oktatója, Vladimir Š. ellen, aki egy lőgyakorlaton megsebesítette az akadémia egyik elsőéves hallgatóját. Az oktató szabadlábon marad az eljárás során – tájékoztatott Michal Szeiff pozsonyi kerületi rendőrségi szóvivő.

Az eljárás március 15-én indult gondatlanságból elkövetett testi sértés miatt.

„Mivel a nyomozás tart, további tájékoztatást akkor nyújtunk, amikor a helyzet lehetővé teszi” – tette hozzá a szóvivő.

A rendőrakadémia elsőéves hallgatóját a március 1-jei lőgyakorlaton sebesítette meg az oktató gerinc és tüdősérülést okozva neki.

(TASR)

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Otthon rovatban