Na hlavný obsah

A lakosság több mint fele a vasárnapi nyitvatartásra szavaz

A Platy.sk felmérése szerint a megkérddezettek több mint fele azt szeretné, ha vasárnap nyitva lennének a boltok.

Foto: TASR/DPA

A lakosság több mint fele azt akarja, hogy vasárnap nyitva legyenek a boltok – tájékoztatott Nikola Richterová, a Profesia.sk álláshirdető oldal menedzsere a Platy.sk oldal felmérése alapján.

A feltett kérdés úgy hangzott, szeretné-e, ha vasárnap zárva lennének az üzletek. A válaszadók 52%-a jelölte meg a „nem” vagy az „inkább nem” választ. 30%-nyian válaszoltak igennel.

A kiskereskedelemben dolgozók válaszai szinte egyforma arányban oszlanak meg. Az érintett alkalmazottak 42%-a szeretne vasárnapi nyitva tartást, 41%-uk szerint be kellene zárni a boltokat.

Megyékre bontva is többségben vannak azok, akik a nyitva tartást támogatják, Kassa megyében a legmagasabb az arányuk, 60%, Pozsony megyében 55%.

„Ezzel szemben Eperjes megyében támogatják a legkevésbé a vasárnapi nyitva tartást, a válaszadók 45%-a. A zárva tartást ott 35% helyeselné” – tette hozzá a menedzser.

A megkérdezettek 19%-ának olyan munkahelye van, hogy vasárnap is kell dolgoznia, 10%-nak megfelel ez, 5% válaszolta, hogy jobban szeretné, ha nem kellene vasárnap dolgoznia.

53%-nyian válaszolták, hogy szoktak vasárnap bevásárolni, a megkérdezettek további harmada csak végső esetben, 8%-uk pedig nem.

A felmérésben 1 787-en vettek részt az ország minden részéből, az adatgyűjtést február 24-e és március 7-e között végezték.

(TASR)

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Otthon rovatban