Na hlavný obsah

Meghosszabbította az Oroszország elleni szankciókat az EU

Válaszul Oroszország Ukrajna elleni agressziójára az Európai Unió további 6 hónappal, 2023. szeptember 15-ig meghosszabbította a Moszkva-ellenes szankciókat. A vezető orosz politikai képviselőkre, oligarchákra, katonai vezetőkre és propagandistákra kivetett retorziók 1 473 természetes személyt és 205 szervezetet érintenek.

Foto: Shutterstock

Az Európai Unió (EU) további 6 hónappal, szeptember 15-ig meghosszabbította az Oroszország elleni szankciókat.

Válaszul Oroszország Ukrajna elleni agressziójára, az EU vezető orosz politikai képviselők, oligarchák, katonai vezetők és propagandisták ellen vezetett be szankciókat, amelyek összesen 1 473 természetes személyt és 205 szervezetet érintenek.

A megszorító intézkedések beutazási korlátozásokról, vagyoni eszközök befagyasztásáról, valamint arról rendelkeznek, hogy tilos pénzeszközöket vagy más gazdasági erőforrásokat a jegyzékbe vett személyek és szervezetek rendelkezésére bocsátani.

A Tanács ismételten elítélte Oroszország Ukrajna elleni háborúját, amely – mint írták – az ENSZ Alapokmányának megsértését jelenti, és mérhetetlen szenvedést és pusztítást okozott Ukrajnának.

„Az Európai Unió rendíthetetlenül elkötelezett amellett, hogy segítse Ukrajnát mindaddig, amíg azt a megtámadott ország igényli, valamint támogatja Ukrajna önállóságát és területi egységét” – fogalmaz a tanács.

Oroszországnak azonnal véget kell vetnie a kegyetlen háborúnak – teszi hozzá a közlemény.

(MTI)

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Titulka rovatban