Na hlavný obsah

Mit hozhat magával az MKP-platform és Gyimesi násztánca a Szövetségben?

Berényi Józsefet a Szövetség MKP-platformjának Gyimesi Györggyel folytatott tárgyalásáról kérdezte Köteles Szabolcs.  

Mit hozhat magával az MKP-platform és Gyimesi násztánca a Szövetségben?
Foto: TASR

Pénteken tárgyalásra került sor a Szövetség MKP-platformja és Gyimesi György az OĽaNO parlamenti képviselője között, az előrehozott választásokon való esetleges együttműködéssel kapcsolatban. A konzervatív platform a gyűjtőpárt közös választási listáján szabadítana fel egy helyet Gyimesinek, aki szavazatokat hozhat a Szövetségnek. A legaktuálisabb felmérések alapján a magyar pártnak még mindig nem sikerülne megugrani a parlamenti tagsághoz szükséges 5 százalékos küszöböt.

A legnagyobb problémát az jelenti, hogy OĽaNO listáján a törvényhozásba került politikus személye megosztja a többi platform prominenseit. A Híd politikusai közül többen is kijelentették, hogy elutasítják az MKP-platform ötletét és nem kívánnak egy listán szerepelni Gyimesi Györggyel, aki nem rég Rigó Konrádra tett éles kijelentéseket.

Az egyeztetésről nagyon kevés dolog szivárgott ki. Ami biztos, hogy az együttműködéssel kapcsolatos kérdéseket még nem zárták le a felek, a jövő héten újra tárgyalóasztalhoz ülnek. Köteles Szabolcs a tárgyalást követően készített telefonos interjút Berényi Józseffel, a Szövetség MKP-platformjának elnökével. Szóba került az egyeztetés és, hogy miképp állítják fel a platformok a jelöltlistát. Az interjú második részében Nagyszombat megye önkormányzatának terveiről faggatta kollegánk a testület alelnökét.

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Otthon rovatban