Na hlavný obsah

Megváltozik a parkolási rend

2022. március 1-jén lépett hatályba a közlekedési törvény módosítása, amelyben a járdán való parkolás általános tilalma lépett érvénybe, kivéve a kijelölt helyeken való parkolást. A járdán való parkolás azonban 1,5 méteres hely kihagyása mellett később ismét legálissá vált.

Foto: TASR


2022. március 1-jén lépett hatályba a közlekedési törvény módosítása, amelyben a járdán való parkolás általános tilalma lépett érvénybe, kivéve a kijelölt helyeken való parkolást.

A járdán való parkolás később ismét legálissá vált – számolt be a Topspeed. Az azonban továbbra is feltétel maradt, hogy legalább 1,5 méteres helyet kell kihagyni a járdán.

A legutóbbi módosítás 2023. október 1-jétől lép hatályba. A hatálybalépés elhalasztásával az a cél, hogy az önkormányzatok annyi parkolóhelyet készítsenek elő, hogy a járművezetők számára ne csak az járdaszegélyen való illegális parkolás legyen az egyetlen lehetőség.

Jelenleg még érvényes az a szabály, hogy parkolhatunk járdára is, ahol ezt nem tiltja meg közlekedési tábla, de 1,5 méteres helyet ki kell hagyni. Ellenkező esetben 20-tól 50 euróig büntethet a rendőr.

(ujszo.com)

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Otthon rovatban