Na hlavný obsah

Stoltenberg: Itt az ideje, hogy ratifikálják a finn és a svéd NATO-csatlakozást

Jens Stoltenberg NATO-főtitkár szerint a Törökországgal folytatott egyeztetéseken sikerült haladást elérni, Svédország és Finnország is teljesítette már NATO-csatlakozásuk Ankara szabta feltételeit. Sanna Marin finn kormányfő emlékeztetett: a Magyar Országgyűlésnek is ratifikálnia kell a NATO-bővítést, de Budapest azt nem kötötte feltélekhez.

Jens Stoltenberg és Sanna Marin.
Foto: TASR/AP

Itt az ideje, hogy a még hiányzó tagországok is ratifikálják Finnország és Svédország NATO-csatlakozását és teljes mértékben befogadják őket az észak-atlanti szövetségbe – jelentette ki Jens Stoltenberg NATO-főtitkár február 28-án, kedden Helsinkiben, a ratifikációt még nem teljesítő Magyarországra és Törökországra utalva.

Stoltenberg elmondta: a Törökországgal folytatott egyeztetéseken sikerült haladást elérni, mindkét ország teljesítette már az Ankara által 2022 nyarán megszabott feltételeket.

Sanna Marin finn kormányfő megjegyezte, hogy még a magyar parlamentnek is ratifikálnia kell a NATO-bővítést, és az nem támasztott feltételeket a jóváhagyásához.

(MTI)

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Külföld rovatban