Na hlavný obsah

A jobbközép pártok egyesüléséről tárgyal Miroslav Kollár és Eduard Heger

Miroslav Kollár, a Modrá koalícia elnöke kedden Eduard Heger csapatával tárgyal a jobbközép pártok egyesülésének lehetőségéről. Kollár szerint a következő hetekben esedékes pártkongresszuson születhet végső döntés. Időközben Mikuláš Dzurinda bejelentette, nem lép be a Modrá koalícia nevű politikai formációba.

Miroslav Kollár
Foto: TASR

Miroslav Kollár, a Modrá koalícia elnöke kedden Eduard Heger csapatával tárgyal a jobbközép pártok egyesülésének lehetőségéről.

„Ma folytatjuk a jobbközép politikusok és pártok lehetséges összeolvadásáról, valamint a régi politikusok és új arcok összekapcsolásáról szóló munkamegbeszéléseinket. Hamarosan találkozunk Heger miniszterelnök úr csapatával, és a következő hetekre tervezünk egy pártkongresszust, ahol véglegesíthetjük a közös projektben való részvételünk formáját“ – írja Kollár közösségi oldalán.

A Modrá koalícia elnöke szerint a következő hetekben megvalósuló pártkongresszuson születhet végső döntés.

Mindeközben Mikuláš Dzurinda bejelentette, nem lép be a Modrá koalícia nevű politikai formációba.

Dzurinda február 28-án, kedden kijelentette: továbbra is a konstruktív együttműködést keresik a programjuk és ideológiájuk alapján rokon pártokkal, és mint fogalmazott: „nem résztvevői az új jobboldali szubjektum létrehozásáról zajló tárgyalásoknak”.

„Döbbent és csalódott vagyok“ – írta a közösségi hálón tett bejegyzésében Dzurinda lépésére reagálva Kollár.

„Nem értem Mikuláš Dzurinda álláspontját. Ha úgy állnak a dolgok, ahogy arról ma a média beszámolt, mert hivatalos értesítést nem kaptunk tőle arról, hogy kiszállna a Modrá koalícia projektből“ – fogalmazott Miroslav Kollár.

Miroslav Kollárnak meggyőződése, hogy csak az Európa iránt elkötelezett demokrata erők közös választási listájával lehet elérni, hogy ne vesszenek el szavazatok, és megakadályozni egy olyan fordulatot, amely veszélyeztetné az ország demokratikus és európai irányultságát. Kollár kifejezte abbéli reményét, hogy a fináléban „Mikuláš Dzurinda is a fedélzeten lesz“.

(Napunk, Facebook, TASR, ujszo.com)

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Otthon rovatban