Na hlavný obsah

SaS: Ukrajna győzelme és az azt követő béke Szlovákia legfőbb érdeke

Az orosz-ukrán háború első évfordulóján az SaS leszögezte: teljes mértékben támogatja Ukrajnának az orosz agresszió megállítására irányuló erőfeszítéseit, csakis győzelme vezethet békéhez a térségben.

Richard Sulík
Foto: SITA

Az SaS leszögezte, teljes mértékben támogatja Ukrajnának az orosz agresszió megállítására irányuló erőfeszítéseit. Az orosz invázió első évfordulója alkalmából a párt kijelentette, csakis Ukrajna győzelme vezethet békéhez a térségben – tájékoztatta a TASR hírügynökséget Ondrej Šprlák, a párt szóvivője.

„Ukrajna győzelme és az azt követő béke Szlovákia legfőbb érdeke“ – mondta Richard Sulík, az SaS elnöke.

Emlékeztetett arra, hogy a háború kitörése után az akkor általa vezetett gazdasági minisztérium azon dolgozott, hogy Ukrajna minél hamarabb megkapja a szükséges segítséget.

„Üzemanyag-, élelmiszer- és humanitárius szállítmányokat küldtünk, de lőszert és S-300-as rendszert is, amely a polgári lakosságot védi az orosz légitámadásoktól“ – fogalmazott.

Sulík kiemelte a párt többi tagjának és képviselőjének segítségét is. Rámutatott, hogy az SaS szavazatainak is köszönhetően fogadta el a parlament azt a határozatot, amellyel Oroszországot terrorista államnak minősítették.

Juraj Droba szerint Szlovákia szerepe az, hogy segítse Ukrajna és az Európai Unió szorosabb együttműködését

„Oroszország veszélyt jelent az egész világra, ártatlan civilek tömegsírjai maradnak az orosz invázió után. Ennek az ellenkezőjét állítani nemcsak hazardírozás a jövőnkkel, hanem az orosz propaganda felelőtlen és ostoba terjesztése is“ – zárta Droba.

(TASR)

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Otthon rovatban