Na hlavný obsah

Smer-SD: Pellegriniék kizárták a Smerrel való együttműködést

A Smer-SD szerint a Hlas-SD kizárta a vele való együttműködést és Peter Pellegrini az SaS-szel és a parlamenten kívüli Progresívne Slovenskóval akar kormányt alakítani.

Peter Pellegrini (b) és Robert Fico (j).
Foto: TASR

Az ellenzéki Smer-SD azt állítja, a Hlas-SD kizárta vele a választás utáni együttműködést.

A Smer-SD szerint Peter Pellegrini az SaS-szel és a parlamenten kívüli Progresívne Slovenskóval (PS) akar kormányt alakítani.

Patrícia Medveď Macíková, a Hlas-SD szóvivője reakciójában kifejtette: „A következő kormány összetételéről a szavazók döntenek a demokratikus parlamenti választáson azzal, hogy kit milyen erős felállásban juttatnak be a parlamentbe. Előre kormányalakításról tárgyalni tiszteletlenség az emberekkel szemben, a Hlas-SD tiszteletben tartja az emberek döntési jogát“ – fogalmazott Medveď Macíková.

Hozzátette: „A Hlas-SD megerősítette, hogy önállóan indul a választáson, és az a célja, hogy az egyetlen értelmes alternatívát jelentse a jelenlegi kínlódással és felfordulással szemben. Az együttműködést csak az OĽaNO-val és az ĽSNS-szel zártuk ki előre, mert veszélyt jelentenek a szlovákiai demokráciára“ – húzta alá.

(TASR)

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Otthon rovatban