Na hlavný obsah

Pellegrini: Az SaS-en múlik, korábbra tehető -e az előrehozott választás időpontja

Felesleges újabb rendkívüli ülést összehívni az előrehozott választás korábbi megrendezéséről, ha legalább az SaS nem jelzi, hogy hajlandó erről tárgyalni - jelentette ki hétfőn Peter Pellegrini, a Hlas-SD elnöke.

Pellegrini: Az SaS-en múlik, korábbra tehető -e az előrehozott választás időpontja
Foto: SITA

Pellegrini úgy véli, nem is sikerülne hivatalnokkormányt összeállítani csak azért, hogy ez a korábbi választási időpont kikényszerítését szolgálja. Ha a Smer-SD a rendkívüli ülés összehívásának támogatását kérné, a Hlas-SD ezt megtenné, de Pellegrini úgy véli, nem lesz ilyen javaslata a héten.

Pénteken (február 17.) nem sikerült megnyitni a Smer-SD által indítványozott ülést, mivel határozatképtelen volt a parlament. Bár Pellegrini szerint hibát követett el Zuzana Čaputová államfő, amikor jóváhagyólag nyilatkozott a szeptemberi választási dátumról és nem ragaszkodott a júniusi időponthoz, mégsem véli úgy, hogy most az államfőnek kellene lépnie.

„Elég, ha Richard Sulík és az SaS kijelenti, hogy már nem hajlandó tovább nézni ezt a kínlódást. Elég, ha 15 képviselője támogatja az ülés megnyitását, és el van intézve a dolog” – jelentette ki hétfői sajtótájékoztatóján.

(tasr)

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Otthon rovatban