Na hlavný obsah

A Kassa Megyei Hivatal hivatalosan nem tud a megyeelnök letartóztatásáról

A Kassa Megyei Hivatalnak nincs hivatalos információja arról, hogy a Nemzeti Bűnüldözési Ügynökség őrizetbe vette volna Rastislav Trnka megyeelnököt. A NAKA Valentín fedőnevű akciója keretében összesen 6 személyt vettek őrizetbe és 5 ellen közbeszerzések és árverések során folytatólagosan elkövetett visszaélések miatt büntetőeljárást indítottak.

Rastislav Trnka
Foto: TASR

A Kassa Megyei Hivatalnak nincs hivatalos információja arról, hogy a Nemzeti Bűnüldözési Ügynökség őrizetbe vette volna Rastislav Trnka megyeelnököt – erősítette meg a TASR hírügynökségnek a megyei hivatal szóvivője.

„Objektív okokból nem kommentáljuk a sajtóban megjelent információkat. A hivatal működése teljes mértékben biztosított“ – mondta Michal Hudák.

A rendőrség tájékoztatása szerint a NAKA pénteken kora hajnalban intézkedett Kelet-Szlovákiában a Valentín fedőnevű akció keretében, amelynek célja a gazdasági bűncselekmények feltárása.

„Hat személyt vettek őrizetbe, házkutatásokat tartanak“ – tájékoztatott közösségi oldalán a Speciális Ügyészi Hivatal (ÚŠP).

Összesen 5 személy ellen indult büntetőeljárás az ügyben közbeszerzések és árverések során folytatólagosan elkövetett visszaélések miatt.

Az Aktuality.sk portál tájékoztatása szerint a letartóztatottak között van Rastislav Trnka, Kassa megye elnöke.

A rendőrség közölte, amint a vizsgálat lehetővé teszi, tájékoztatni fognak az ügyben.

(TASR)

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Otthon rovatban