Na hlavný obsah

Kábítószer-kereskedőkre csapott le a NAKA és a magyar rendőrség

Drogkereskedőkre csapott le a Nemzeti Bűnüldöző Ügynökség a magyar rendőrséggel Borsod-Abaúj-Zemplén megyében, a Baracka fedőnevű akció keretében. A szlovák állampolgárokból álló csoport 2021 óta Szlovákia és Magyarország területén is tevékenykedett. Tizenkét szlovák állampolgárt őrizetbe vettek.

Foto: Facebook/Rendőrség

Drogkereskedőkre csapott le a Nemzeti Bűnüldöző Ügynökség (NAKA), közösen a magyar rendőrséggel Borsod-Abaúj-Zemplén megyében, a Baracka fedőnevű akció keretében.

A szlovák állampolgárokból álló csoport 2021 óta Szlovákia és Magyarország területén is tevékenykedett. Összesen 12 szlovák állampolgárságú személyt vettek őrizetbe – tájékoztatott a rendőrség a közösségi hálón.

A csoport tagjai a gyanú szerint Szászfa településen egy családi házban kialakított laboratóriumban metamfetamint állítottak elő, majd azt más személyekkel Kassa térségében terjesztették. A magyar rendőrség lefoglalta a házi laboratóriumot és mintegy 700 gramm metamfetamint, további 1000 gramm félkész kábítószert és több mint 37 ezer eurót.

A szlovák rendőrség Kassán és Rozsnyón több házkutatást tartott, egyéb helyiségeket és gépjárműveket is átkutatott. Nagyobb mennyiségű marihuánát, efedrin tablettákat és készpénzt foglalt le. A házkutatások során több más tárgy is előkerült, melyek korábbi, Kassa megye területén elkövetett lopásokból származnak.

Összesen 12 szlovák állampolgárt vettek őrizetbe, valamint két gépkocsit és bűncselekményekből származó pénzt foglaltak le.

„Folyamatban az őrizetbe vettek kihallgatása. További tájékoztatást nem nyújtunk” – közölte a rendőrség.

(TASR)

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Otthon rovatban