Na hlavný obsah

A parlamenti képviselők nem kötelesek konzultálni törvényjavaslataikról a pénzügyminisztériummal

Azonban elvárás, hogy mellékeljék, miből lehetne fedezni a kiadásokat.

A parlamenti képviselők nem kötelesek konzultálni törvényjavaslataikról a pénzügyminisztériummal
A parlament ülésterme Foto: TASR

A parlamenti képviselők nem köteles konzultálni a minisztériummal a törvényjavaslataikról – jelentette ki a kormány ülését követően Marcel Klimek pénzügyi államtitkár Igor Matovič (OĽANO) képviselő javaslatára reagálva. Matovič 500 euró jutalmat adna mindenkinek, aki részt vesz a szeptemberi parlamenti választáson.

Klimek hozzátette, ha a minisztérium megkapja a javaslatot, az illetékes osztály elkészíti az állásfoglalását, és a megszokott eljárás szerint a javaslatot beterjesztő miniszter vagy kormánypárti képviselő azt is mellékeli, miből lehetne fedezni a módosítással kapcsolatos kiadásokat. Ezt minden javaslatnál elvárás – mondta az államtitkár.

Ján Horecký megbízott oktatási miniszter helyesli Matovič javaslatát, Ján Budaj (OĽANO) megbízott környezetvédelmi miniszter szerint azonban nem lenne helyes, ha az emberek pénzért mennének szavazni, nem pedig saját elhatározásukból. Hozzátette, hogy akik nem járnak szavazni, azok is kinyilvánítják ezzel az álláspontjukat. Szerinte Matovič javaslata torzítaná a valós belpolitikai képet.

(tasr)

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Otthon rovatban