Na hlavný obsah

Sólymos: Budaj nem foglalkozik a mérgező vereknyei hulladéklerakattal

Ján Budaj megbízott környezetvédelmi miniszter restsége miatt meghiúsult az egykori pozsonyi Dimitrov vegyiüzem vereknyei veszélyes hulladéklerakója felszámolásának projektje – közölte a Szövetség OT-elnöke, Sólymos László volt környezetvédelmi miniszter.

Foto: TASR

Ján Budaj megbízott környezetvédelmi miniszter restsége miatt meghiúsult az egykori pozsonyi Dimitrov vegyiüzem vereknyei veszélyes hulladéklerakója felszámolásának projektje – közölte a Szövetség Országos Tanácsának elnöke, Sólymos László volt környezetvédelmi miniszter.

Elmondta azt is, a lerakó felszámolásával kapcsolatos tennivalók túlnyomó részét elvégezte a tárca előző vezetése.

Mint fogalmazott, Budaj nemtörődömségének köszönhetően a vereknyeihez hasonló lerakatok felszámolása Szlovákia számos régiójában állt le. Ilyen például a Garampéteri, a Késmárki, vagy az Érsekújvári lerakat is.

A TASR közlése szerint Ján Budaj nemrég azt nyilatkozta, hogy a vereknyei hulladéklerakat felszámolását időigényes folyamatok hátráltatják, de hozzáfűzte, hogy a környezetvédelmi tárca rövidesen intézkedik, és hamarosan közzétesz egy, a további intézkedésekre vonatkozó javaslatot.

(TASR, Bumm)

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Otthon rovatban