Na hlavný obsah

Budaj: Változatlan célunk rendezni a vereknyei hulladéklerakó jelentette problémát

„A napokban újabb ajánlatot teszünk, hogy ezúttal ne csak béreljük, hanem meg is vásároljuk a területet, hogy megkezdődhessenek a takarítási munkálatok” – jelentette ki Ján Budaj környezetvédelmi miniszter a vereknyei hulladéklerakó kapcsán.

Ján Budaj
Foto: TASR

A környezetvédelmi minisztériumnak változatlanul célkitűzése, hogy rendezze a Pozsonyhoz tartozó Vereknyén található Juraj Dimitrov Vegyi Művek egykori hulladéklerakójának ügyét – közölte a február 8-i, szerdai kormányülést követően Ján Budaj (OĽaNO) megbízott környezetvédelmi miniszter.

„A napokban újabb ajánlatot teszünk, hogy ezúttal ne csak béreljük, hanem meg is vásároljuk a területet, hogy megkezdődhessenek a takarítási munkálatok” – jelentette ki Budaj.

Egyúttal Sólymos László volt környezetvédelmi miniszternek, a parlamenten kívüli Szövetség OT-elnökének is válaszolt, aki azt állította, hogy Budaj közömbös a vereknyei hulladéklerakó iránt.

„Sólymos munkája befejezetlen maradt, mert nem végezte el. Nem sajátította ki a földterületeket, ellenállásba ütközött. Azok nyertek, akik ellenálltak a Szlovák Köztársaság Legfelsőbb Bíróságán“ – mondta Budaj.

A környezetvédelmi tárca vezetője megjegyezte, nem fizethetik ki a tulajdonosok által követelt összeget.

„Csak annyit fizethetünk ki, amennyit a törvény megenged” – mondta. Szerinte az építési munkálatok semmilyen körülmények között nem kezdődhetnek meg, ha a telek nincs rendezve. „A minisztérium nem magánszemély, hogy túllicitáljon valakit, ha az a hivatalos becslést meghaladó árat kér“ – tette hozzá Budaj.

A szóban forgó területen körülbelül 120 ezer köbméter vegyiüzemi-hulladék található, amelyet még az 1960-as és 1980-as években szállítottak oda.

(TASR)

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Otthon rovatban