Na hlavný obsah

Belpolitikai hírösszefoglaló Szilvássy Józseffel

Ján Budaj környezetvédelmi miniszternek a napvilágra került ŠTB-aktája miatt főhet a feje, a politikától visszavonult Robert Kaliňákot pedig újabb vádak érték utol. Eközben a falvak és városok lakosai kénytelenek lesznek megbarátkozni a vitatott utcanevekkel.

Belpolitikai hírösszefoglaló Szilvássy Józseffel

Ján Budaj környezetvédelmi miniszter üdvözli, hogy előkerült ŠtB-s aktája, de tagadja, hogy engedett volna a kommunista Állambiztonság nyomásgyakorlásának. Budaj emlékeztet, hogy a volt rendszer idején szembefordult azzal, az ŠtB lehallgatta és megfigyelte.

A NAKA vesztegetéssel gyanúsította meg Robert Kaliňák volt belügyminisztert. A gyanú szerint Robert Kaliňák és Jozef Brhel kenőpénzt adott a Pénzügyi Hatóság (FS) egykori vezetőjének, František Imreczének.

Az önkormányzatok továbbra sem lesznek kötelesek megváltoztatni az olyan utcaneveket vagy más egyéb közterületek nevét, amelyek a törvény értelmében egyébként elfogadhatatlannak minősülnek. A parlament február 1-jei, szerdai szavazásán a képviselők ugyanis második olvasatban elutasították a községi önkormányzatokról szóló törvény módosító javaslatát, amelyet Tomáš Valášek, független képviselő nyújtott be.

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Otthon rovatban