Na hlavný obsah

Ján Budaj: Ígéretet tettem az ŠtB-vel való együttműködésre, de soha nem váltottam be

Ján Budaj környezetvédelmi miniszter üdvözli, hogy előkerült ŠtB-s aktája, de tagadja, hogy engedett volna a kommunista Állambiztonság nyomásgyakorlásának.

Ján Budaj megbízott környezetvédelmi miniszter 2023. február 2-án, csütörtökön, az ŠtB-s aktájának megtalálásával kapcsolatos sajtótájékoztatón.
Foto: TASR

Együttműködést ígért a kommunista Állambiztonsággal (ŠtB), de sohasem tett eleget az ígértnek – jelentette ki február 2-i, csütörtöki sajtótájékoztatóján Ján Budaj (OĽaNO) ideiglenesen kinevezett környezetvédelmi miniszter.

A környezetvédelmi tárca vezetője azokra a sajtóértesülésekre reagált, amelyek szerint megtalálták azt a dokumentumot, amelyben írásban együttműködést ígér az ŠtB-nek.

A környezetvédelmi tárca vezetője üdvözli az akta előkerülését, és egyben Csehországban hozzáférhetővé tételét kérvényezte, mert véleménye szerint ez lehetőséget nyújt számára a védekezésre. Budaj emlékeztet, hogy a volt rendszer idején szembefordult azzal, az ŠtB lehallgatta és megfigyelte.

Saját elmondása szerint soha nem engedett az Állambiztonság nyomásgyakorlásának.

„Megígértem az ŠtB-seknek, hogy együttműködök, hogy megtévesszem őket, de ígéretemet soha nem váltottam be“ – hangsúlyozta Ján Budaj. Kijelentette, az aktát nem kívánja kétségbe vonni.

(TASR)

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Otthon rovatban