Na hlavný obsah

Félmillió eurót különített el érdekes projektek támogatására a védelmi tárca

A védelemmel és állambiztonsággal kapcsolatos érdekes projekteket támogat a védelmi tárca, amely 500 ezer eurót különített el erre a célra.

illusztráció
Foto: TASR

A védelemmel és állambiztonsággal kapcsolatos érdekes projekteket támogat a védelmi tárca, amely  500 ezer eurót különített el erre a célra. A támogatásra 2023. március 31-ig polgári társulások, alapítványok, nem befektetési célú alapok és nonprofit szervezetek, valamint városok és falvak pályázhatnak – tájékoztatott a védelmi tárca szóvivője, Martina Kakaščíková.

A minisztérium célja a civil szféra, a tudományos közösség és a területi önkormányzatok munkájának támogatása, illetve szakértelmük, és tapasztalataik kiaknázása a védelmi minisztérium és a Szlovák Köztársaság Fegyveres Erői (OS SR) prioritásaival kapcsolatos társadalmi tájékoztatás terén. Ugyancsak célul tűzte ki a szaktárca a védelmi szektorhoz kapcsolódó témákról szóló nyilvános viták tevékeny kezdeményezését.

„Éppen az olyan helyi vagy célzott projektek válnak nagy hasznunkra, mint az ifjúsági rendezvények, a különféle oktatási programok, értékes kiadványok, vagy értékes történelmi emlékek helyreállítása és egyéb olyan tevékenységek, amelyek gyakran csak ezen támogatási formának köszönhetően születhetnek és valósulhatnak meg” – emelte ki Jaroslav Naď (OĽaNO) megbízott védelmi miniszter.

A támogatás irányulhat oktatási tevékenységre, honvédelmi gyakorlatra, kulturális vagy társadalmi rendezvényekre, amelyek a polgárok hazaszeretetre nevelésének ösztönzésére, a társadalom az Észak-atlanti Szerződés Szervezetéről (NATO) és az Európai Unióról való tájékoztatására, a polgárok Szlovákia védelmére való felkészítésére, a fegyveres erők bemutatására, a hivatásos katonák, tartalékosok és háborús veteránok kulturális, szellemi és társadalmi igényeinek támogatására, a sporttehetségek gondozására, valamint az élsport és a teljesítménysport támogatására.

A védelmi minisztérium honlapján az érdeklődők egy nem kötelező érvényű listát is találhatnak a tárca prioritásait képező támakörökkel, amely segíthet a pályázóknak a projekt céljának részletesebb, pontosabb meghatározásában.

(TASR)

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Otthon rovatban