Na hlavný obsah

Magyarítanák a Szövetség párt nevét az MKP platform tagjai

Az előrehozott választások előtt a gyűjtőpártot átneveznék Magyar Szövetségre.

Magyarítanák a Szövetség párt nevét az MKP platform tagjai
Foto: Új Szó/Somogyi Tibor

A Szövetség MKP-platform Taksonyfalván tartott szombati országos kongresszusán elfogadtak egy határozatot, mi szerint a jól ismert MKP rövidítés mostantól fogva a Magyar Konzervatív Platformot takarja.

A gyűlésen a testület elfogadott egy másik határozatot, mégpedig arról, hogy Magyar Szövetségre szeretnék átnevezni a közös pártot. Ehhez azonban módosítani kell a párt alapszabályát, amit a Szövetség közgyűlése tehet meg. Az Összefogás és a Híd nem támogatja az alapszabálymódosítást és az átnevezését.

Berényi József a platform vezetője beszélt arról is, hogy az általuk kritizált platformrendszer megszüntetését a párton belül előreláthatólag az őszi előrehozott parlamenti választások után fogják szorgalmazni. A kongresszuson egy nyilatkozatban álltak ki a Magyarország mellett az Európai Unióval folytatott jogállamisági vitában.

A Magyar Fórummal való együttműködés is terítékre került. Simon Zsolt által vezetett párt tagjaival februárban ismét tárgyalni fognak a közös listán való indulásról. A kongresszus utáni sajtótájékoztatón arról is szó esett, hogy a Szövetség konzervatív szárnya három helyet a párton kívülről érkező jelölteknek ajánlanak fel a gyűjtőpárt választási listáján.

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Otthon rovatban