Na hlavný obsah

Meghosszabbította az OnkoAsist projektre kiírt pályázatot az NCZI

Március közepéig meghosszabbította az OnkoAsist projektre kiírt pályázatok benyújtási határidejét a Nemzeti Egészségügyi Információs Központ. A projekt célja jobb kezelést biztosítani a rákbetegeknek.

Foto: TASR

Március közepéig meghosszabbította az OnkoAsist projektre kiírt pályázatok benyújtási határidejét a Nemzeti Egészségügyi Információs Központ (NCZI). Az eredeti határidő február 17-e volt – Tájékoztatott a Közbeszerzési Hivatal (ÚVO).

A projekt célja jobb kezelést biztosítani a rákbetegeknek. Becsült értéke közel 11 millió euró, áfa nélkül, célja pedig egy olyan rendszer kialakítása, amely végigkíséri a betegeket a tünetektől a gyanúig, a gyanútól a diagnózisig, majd a kezelés megkezdéséig és lefolytatásáig, az egészséges emberek szűrését is beleértve.

A projekt további célja leegyszerűsíteni az orvos munkáját a releváns adatok megjelenítésekor, a megfelelő kezelés értékelésekor és meghatározásakor. Célja többek között felgyorsítani az orvosi ismeretek fejlesztését és tartalmát a diagnosztikában és a kezelésben, valamint átfogó áttekintést nyújtani a rendelkezésre álló és releváns betegadatokról.

Az egészségügyi tárca januárban válságkezelő stábot küldött az NCZI-hez, amely azt kapta feladatául, hogy több kulcsfontosságú projekt esetében is megállapítsa késedelmük okait. Ezek egyike a szóban forgó OnkoAssist volt. (TASR)

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Otthon rovatban