Na hlavný obsah

Maroš Žilinka: Sosem gondolkodtam az államfői poszton

Maroš Žilinka nem gondolkodik az államelnöki tisztségen, és ki szeretné tölteni hétéves hivatali idejét a főügyészi poszton.

Maroš Žilinka
Foto: TASR

„Soha nem gondolkodtam és nem is gondolkodom azon, hogy elnöknek jelöltessem magam“ – írta közösségi oldalán tett bejegyzésében a legfőbb ügyész, Maroš Žilinka, egyúttal kitérve arra is, hogy ki szeretné tölteni hétéves hivatali idejét a tisztségben.

Žilinka bejegyzésével arra reagált, hogy Boris Kollár (Sme rodina) házelnök január 29-én, vasárnap az 5 perc múlva 12 c. politikai televíziós műsorban úgy nyilatkozott, Žilinkát nem tartaná megfelelő elnökjelöltnek.

Kollár emellett egy lehetséges törvénymódosítást is megemlített, amely ellehetetlenítené, hogy az ügyészség és a rendőrség mellett más hasonló jellegű állami szervek vezetői jelöltethessék magukat az elnökválasztáson a korábbi hivataluk lejártát követő néhány évben.

Kollár mellett Peter Pellegrini, a Hlas-SD elnöke is a főügyészségnél maradást javasolta Žilinkának a politikai műsorban. Žilinka a lehetséges törvénymódosításra úgy reagált, legfőbb ügyészként különösen fontos, hogy a parlament döntéseit tiszteletben tartsa, s amennyiben sor kerülne rá, így is fog tenni.

(DenníkN)

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Otthon rovatban