Na hlavný obsah

Bukovszky László: A nemzeti kisebbségi jogokról beszélgetünk középiskolásokkal

Előadásokat, beszélgetéseket kezdeményez középiskolásokkal a nemzeti kisebbségi jogok témakörében a kisebbségügyi kormánybiztos hivatala. Az első ilyen beszélgetésnek a pozsonyi Duna utcai gimnázium adott otthont, de további mintegy 20 iskola is bekapcsolódna a kezdeményezésbe.

Bukovszky László
Foto: SITA

Előadásokat és beszélgetéseket kezdeményezett középiskolásokkal a nemzeti kisebbségek jogainak témakörében a kisebbségügyi kormánybiztos hivatala.

A pozsonyi Duna utcai Magyar Tanítási Nyelvű Gimnáziumban elrajtolt rendezvényt követően a Bukovszky László vezette hivatal a megbeszéléseket más középiskolákban is folytatni kívánja.

„Évek óta dolgozunk a kisebbségi jogokkal kapcsolatos ismeretek államigazgatási, közigazgatási, valamint önkormányzati szintű elmélyítésén, de az ezen jogokkal élők megszólítását, oktatását is fontosnak tarjuk” – fejtette ki a középiskolásokkal folytatott viták elindításával kapcsolatban Bukovszky László kisebbségügyi kormánybiztos.

„Az a szándékom, hogy különösen az érettségizettek lépjenek kisebbségi jogaik ismeretében az életbe, s ezen jogaikkal maximális mértékig éljenek” – tette hozzá.

Elmondta, örömmel töltik el az első beszélgetést követő pozitív visszajelzések. „Nemcsak a tanárok, hanem a diákok is nagyra értékelték” – állapította meg.

Bukovszky más középiskolákban is hasonló beszélgetéseket tervez. „Körülbelül 20, elsősorban kisebbségi oktatási nyelvű iskola már reagált az ajánlatunkra, de a komáromi egyetemet is megkerestük“ – tette hozzá a kisebbségügyi kormánybiztos.

(TASR)

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Otthon rovatban