Na hlavný obsah

Bírósági elé áll Capitolum ostromának egyik résztvevője

Richard Barnettet engedély nélküli fegyverviseléssel, magánterületsértéssel, a bírósági eljárás akadályozásával és rendbontással vádolják.

Bírósági elé áll Capitolum ostromának egyik résztvevője
Richard Barnett Foto: TASR/AP

A washingtoni bíróság elé áll kedden a 2021. január hatodikán történt Capitoliumi ostrom egyik résztvevője, akit több bűncselekmény elkövetésével is vádolnak A Richard Barnett nevű férfi Donald Trump volt amerikai elnök több támogatójával együtt a 2020-as elnökválasztás eredményei miatt tiltakozva támadta meg a Capitolium épületét.

Barnett egy olyan fényképpel vált híressé, amin feltette a lábát a Képviselőház demokrata elnökének, Nancy Pelosinak asztalára, emellett egy trágár üzenetet hagyott az elnöknőnek.

A férfit többek között engedély nélküli fegyverviseléssel, magánterületsértéssel, a bírósági eljárás akadályozásával és rendbontással vádolják. Amennyiben az ezek közül legsúlyosabb, bírósági eljárás akadályozásában beigazolódik bűnössége, akár 20 év szabadságvesztésre is ítélhetik.

A Washington Post információi alapján azonban, figyelembevéve hogy az ostromban résztvevők átlagos büntetése nem haladta meg a 33 hónapot, elég valószínűtlen Barnett számára egy ilyen súlyos büntetés.

(sme)

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Külföld rovatban