Na hlavný obsah

Berlinbe utazott az államfő

A diplomáciai kapcsolatok felvételének 30. évfordulója alkalmából tárgyal Frank-Walter Steinmeier német államfővel Berlinben Zuzana Čaputová.

Frank-Walter Steinmeier és Zuzana Čaputová.
Foto: TASR

Zuzana Čaputová köztársasági elnök január 24-én, kedden reggel munkalátogatásra utazott Berlinbe, ahol német kollégájával, Frank-Walter Steinmeierrel találkozik, akivel a diplomáciai kapcsolatok felvételének 30. évfordulója alkalmából tárgyal.

Čaputová szóvivője szerint a találkozó fő témája az lesz, hogyan tudnak megbírkózni a demokráciák a jelenlegi kihívásokkal.

A tárgyalást követően az államfő átveszi a Schwarzkopf Európai Díjat, amelyet a Schwarzkopf Fiatal Európa Alapítvány ítél oda olyan közéleti személyiségeknek, akik egy békés, egységes és fenntartható Európa létrehozása és megtartása mellett állnak.

A díjat még 2021-ben ítélték oda Čaputovának a szervezett bűnözés elleni kiállása, valamint a romák jogainak védelme és a fenntartható környezet kialakítása érdekében tett lépéseiért, ám az akkori járványügyi helyzet miatt egészen mostanáig kellett halasztani a díjátadót.

Az államfő a díjátadót követően még kedden este visszaér Szlovákiába.

(TASR)

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Otthon rovatban