Na hlavný obsah

Szlovák külügyminiszter: Az Európai Parlament többsége szerint Magyarország nem nyugati típusú demokrácia

Azt is nyilatkozta, hogy Orbán Viktor is az orosz propaganda malmára hajtja a vizet.

Szlovák külügyminiszter: Az Európai Parlament többsége szerint Magyarország nem nyugati típusú demokrácia
Rastislav Káčer Foto: TASR

Komoly kritikával illette Magyarországot és Orbán Viktort a szlovák külügyminiszter, Rastislav Káčer: az Aktuality.sk interjújában beszélt arról, hogy Orbán Viktor is az orosz propaganda malmára hajtja a vizet, illetve arról is, hogy Magyarország az egyetlen olyan ország az Európai Unióban, ami nem nyugati típusú demokrácia, és ezt az Európai Parlament és az Európai Bizottság jelentős része is így gondolja.

Káčer azt is mondta, hogy az ő saját kritériumai alapján Magyarország – az Európai Unióban egyedüliként – már nem nyugati típusú demokrácia. Azt is hozzátette, hogy ezt nem csak ő gondolja így: „Az Európai Parlament és az Európai Bizottság többsége, valamint a kollégák, akikkel beszélgetek, szintén így látják. Az nem számít, hogy valaki határozottabban vagy diplomatikusabban mondja.”

Menczer Tamás magyar külügyi államtitkár január 19-én saját Facebook-posztot szentelt Káčernak, amelyben felszólítja, hogy „tisztelettel beszéljen a magyarokról”.

Ismert, hogy Káčer külügyminiszter csak akkor érzi jól magát, ha rendszeresen minősíthetetlen stílusban beszél a magyar miniszterelnökről. Azonban emlékeztetnünk kell Szlovákia külügyminiszterét arra, hogy Orbán Viktort a magyar emberek rekordtámogatottsággal választották meg, immár egymás után negyedszer. A magyarok döntését még Szlovákia külügyminiszterének is tiszteletben kell tartania.

Orbán Viktor békepárti és szankcióellenes, a magyarok a migráció és a koronavírus után, a jelenlegi válság kezelését is rá bízták. Ez az a stabilitás, ami Szlovákiára nem kimondottan jellemző. Káčer külügyminiszter is talán hasznosabban tenné, ha a saját országával foglalkozna, amely folyamatosan kormányválságban van” – írta a magyar államtitkár.

(aktuality.sk, telex)

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Külföld rovatban