Na hlavný obsah

Negyedszerre sem sikerült megnyitni az energiaárakról szóló rendkívüli parlamenti ülést

Január 19-ét követően, január 20-án is két sikertelen kísérletet tett a plénum a Smer-SD kezdeményezte, az energiaárakról szóló rendkívüli parlamenti ülés megnyitására. A törvényhozás határozatképtelen volt.

A parlament ülésterme 2023. január 20-án, pénteken.
Foto: TASR

Harmadszorra és negyedszerre sem sikerült megnyitni azt a rendkívüli parlamenti ülést, amelyet az ellenzéki Smer-SD kezdeményezett, abból a célból, hogy a törvényhozás fogadjon el egy határozatot a magas energiaárak enyhítését célzó intézkedésekkel.

Mint ahogyan január 19-én, csütörtökön két alkalommal, úgy január 20-án, pénteken sem jelentkezett be a elegendő számú képviselő a plénumban a jelenlét ellenőrzésekor.

A parlament alelnöke, Peter Pčolinský (Sme rodina) az első sikertelen próbálkozást követően 1 óra szünetet rendelt el, hogy aztán újabb kísérletet tegyenek az ülés megnyitására.

A rendkívüli ülést végül a negyedik próbálkozásra sem sikerült megnyitni, ezért Pčolinský végül berekesztette azt.

A Smer-SD szerint a kormánykoalíció azért próbálja megakadályozni az ülést, mert nincs megoldásuk az emberek problémáira. Igor Matovič (OĽaNO) szerint azonban az említett ülés csakis Robert Fico marketing eszköze.

A rendkívüli ülés programpontjai a vonatkozó javaslat értelmében a január 31-én kezdődő menetrend szerinti ülés pontjai közé kerülhetnek felvételre.

(TASR)

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Otthon rovatban