Na hlavný obsah

Horecký: 50 millió euróval emelkedik az iskolák működési normatív támogatása

Ötvenmillió euróval, vagyis 23 százalékkal emelkedik az iskolák működési normatív támogatása - közölte Ján Horecký oktatási miniszter.

Ján Horecký
Foto: SITA

Ez összesen 23 százalékos növekedést jelent – közölte Ján Horecký megbízott oktatási miniszter, miután tárgyalt Eduard Heger megbízott kormányfővel. Horecký hozzátette, hogy 20 év elteltével emelkedik ez a normatív támogatás, és „szükség van rá”.

„Kétszeresen is, mert ezalatt az idő alatt jelentősen nőttek az iskolák költségei és feladatai is, emellett pedig ugrásszerűen emelkedtek az energiaárak” – folytatta a tárcavezető.

Azt is hozzáfűzte, tisztában van vele, hogy a megemelt támogatás sem fedezi a magas energiaköltségeket, és megerősítette a korábban beharangozott tervet a számlák befizetéséhez nyújtott segítségről.

A napokban elkezdik begyűjteni az iskoláktól a 2022-es adatokat, és növelik az intézmények forrásait, hogy befizethessék ezeket a hátralékokat. Február elején pedig begyűjtik a 2023-as januári villany- és gázszámlák adatait. Ezek alapján az oktatási tárca kérni fogja a pénzügyminisztériumtól a 2022-es, illetve a 2023-as januári számlák közti különbség megtérítését.

(TASR)

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Otthon rovatban