Na hlavný obsah

Az ügyvédje szerint a Katar-gateben megvádolt Eva Kailit kínozták a kihallgatáson

Michalis Dimitrakopoulos  állítása szerint Kailit 16 órán át hallgatták ki.

Az ügyvédje szerint a Katar-gateben megvádolt Eva Kailit kínozták a kihallgatáson
Eva Kaili Foto: GETTY IMAGES/2011 GETTY IMAGES/VLADIMIR RYS

Eva Kaili európai parlamenti képviselő ügyvédje csütörtökön azt mondta, hogy védencének „középkori” helyzetekbe kényszerítették a belga hatóságok a kihallgatása során, miután letartóztatták a Katar-gateben való állítólagos részvétele miatt.

Michalis Dimitrakopoulos ügyvéd állítása szerint Kailit 16 órán át hallgatták ki, magánzárkába tették őrizetbe, ahol folyamatosan égtek a lámpák, és amikor a hideg miatt kért még egy takarót, megtagadták tőle. A „középkori kínzási módszereket” a rendőrség épületében alkalmazták. Az Euractiv kereste az ügyben a belga szövetségi ügyészséget, de nem kaptak választ.

Kaili csütörtökön ismét kérvényezte a szabadlábra helyezését, de azt a bíróság elutasította. Arra hivatkoztak, hogy fennáll a veszélye annak, bizonyítékokat semmisítene meg és az befolyásolná a nyomozást.

Kailit három másik EP-képviselővel együtt december elején vették őrizetbe a belga rendőrök, és a gyanú szerint Katartól fogadtak el pénzeket azért, hogy tompítsák az országot ért kritikákat. Kaili később részleges beismerést tett, majd ártatlannak vallotta magát és kérte szabadon bocsátását.

(444.hu)

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Külföld rovatban