Na hlavný obsah

Zelenszkij: Mihamarabbi döntésre van szükség a fegyverszállítmányok ügyében

“A zsarnokság gyorsabb a demokráciánál. Mialatt a szabad világ gondolkozik, a terrorista állam folytatja gyilkosságait” - jelentette ki.

Foto: TASR/AP

Mihamarabbi döntést sürgetett Volodimir Zelenszkij az Ukrajnának küldendő fegyverszállítmányok ügyében január 18-án, szerdán a svájci Davosban rendezett Világgazdasági Fórumon, amelyen videókapcsolat révén szólalt fel.

“A zsarnokság gyorsabb a demokráciánál. Mialatt a szabad világ gondolkozik, a terrorista állam folytatja gyilkosságait” – jelentette ki az ukrán elnök a hazáját támadó Oroszországra célozva.

Hozzátette, hogy a fegyvereknek – elsősorban légvédelmi egységeknek és tankoknak – még az újabb orosz támadások előtt meg kellene érkezniük Ukrajnába.

“Január 14-én egy orosz rakéta alig 3 perc alatt csapódott egy dnyiprói lakóházba, megölve 45 embert. A világnak is gyorsan kell döntéseket hoznia” – mondta az elnök.

Volodimir Zelenszkij elmondta azt is, teljesen biztos benne, hogy “a civilizált világ” legyőzi az Oroszország jelentette fenyegetést, ám ezt csak egységgel, összefogással lehet elérni.

(MTI)

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Külföld rovatban