Na hlavný obsah

Újabb katonai támogatásról tárgyalt ukrán kollégájával Marian Majer

A védelmi államtikár azt mondta, Szlovákia szövetségeseivel együtt további támogatást nyújt Ukrajnának, hogy győzelemre vigye hősi harcát.

Marian Majer védelmi államtitkár 2022. június 23-án.
Foto: TASR

Marian Majer védelmi államtitkár január 18-án, szerdán ukrán kollégájával, Denisz Sarapov államtitkárral tárgyalt arról, hogy jelenleg milyen segítségre van szüksége Ukrajnának az orosz agresszió elleni védekezésben – tájékoztatta a TASR hírügynökséget a védelmi tárca szóvivője, Martina Kovaľ Kakaščíková.

„Teljes mértékben tudatosítjuk, hogy a nemzetközi közösség által nyújtott segítségnek célzottnak és tartósnak kell lennie. Éppen ezért tárgyaltunk ma személyesen az ukrán védelmi minisztérium delegációjával. Kiállunk a szomszédunk mellett, és közösen a szövetségeseinkkel további támogatást nyújtunk neki, …hogy győzelemre vigye a szabadságért és a közös értékeinkért folytatott hősi harcát“ – jelentette ki Marian Majer.

Az államtitkár elítélte Oroszország Ukrajna elleni agresszióját és a civil célpontok elleni támadásokat, egyúttal részvétét fejezte ki a január 18-án, szerdán Kijev egyik külvárosában történt tragikus helikopter-baleset miatt is.

(TASR)

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Otthon rovatban