Na hlavný obsah

Matovičtól eltérő, Hegerrel azonos politikát képvisel Jaroslav Naď

Ahogy a Progresívne Slovensko túl liberális, és túl baloldali, úgy Igor Matovič egyes állásfoglalásai túlságosan konzervatívak - mondta.

Foto: SITA

Jaroslav Naď, az OĽaNO elnökségi tagja másként látja a politikát, mint Igor Matovič pártelnök. Világképe és politikai céljai párttársáéval, Eduard Heger megbízott kormányfőével egyeznek meg.

„Hogy erről lesz-e szó a mozgalmon belül, vagy egy olyan vita bontakozik ki, amely a mozgalomból való kilépésünkhöz vezethet, még kérdéses” – mondta. Több lehetséges megoldásról beszélt.

Naď elmondta: olyan megoldást keres Hegerrel, hogy a választó a következő választásokon tudjon kire szavazni.

„Ma egy olyan választási lehetőség hiányzik a választónak, amelynek egyértelmű külpolitikai irányultsága van, reformpárti, és arra törekszik, hogy ne legyen korlátolt. Ahogy a Progresívne Slovensko (PS) túl liberális, és túl baloldali, úgy Igor Matovič egyes állásfoglalásai túlságosan konzervatívak. Ezzel van nekem személy szerint problémám” – fogalmazott Naď, hozzátéve: nincs személyes ellentét közte és Matovič között. Mint elmondta, főleg az utóbbi időszakban van más elképzelése arról, hogy miként kell politizálni, és hová kell tenni a hangsúlyokat.

Az új parlamenti többség keresésével kapcsolatban Naď azt közölte, hogy egyszerre több fronton gyűjtik az aláírásokat. Az OĽaNO és a Sme rodina támogatására is számít, miközben több független képviselővel is tárgyalnak.

„Úgy gondolom, hogy ez a projekt sikerrel zárulhat” – jegyezte meg. Naď szerint az a cél, hogy kitöltsék a négyéves választási ciklust. Egy új Heger-kabinet esetén nem zárta ki, hogy változások lesznek a miniszteri posztokon. Richard Sulíkkal, az SaS elnökével is egyeztetnek.

Megerősítette, hogy az OĽANO közgyűlése online formában valósult meg, a párton belüli egyeztetések azonban szerinte a közgyűléseken kívül is zajlanak.

Jaroslav Naď nem hiszi, hogy jóváhagyhatják a választási időszak lerövidítéséről szóló alkotmánymódosító javaslatot. Rámutatott: az OĽaNO nem ért egyet az előrehozott választásokkal, és az SaS-től is negatív vissszajelzést vár.

(TASR)

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Otthon rovatban