Na hlavný obsah

Matovič: Hegerrel bármiről beszélünk, nincs javaslat az OĽANO vezetőjének leváltására

Jaroslav Naď kijelentette, hogy neki más a véleménye a politikáról, mint Matovičnak.

Matovič: Hegerrel bármiről beszélünk, nincs javaslat az OĽANO vezetőjének leváltására
Igor Matovič és Eduard Heger Foto: TASR/Martin Baumann

Az Igor Matovič távozására vonatkozó javaslat az OĽANO vezetői posztról nem esett. Matovič ezt állítja a közösségi hálózatán. Hozzátette, hogy bármiről tárgyal Eduard Heger (OĽANO) megbízott miniszterelnökkel. Tagadta, hogy vitatkoznának. Megjegyezte, hogy ha útjaik egy nap elválnak, az azért lesz, hogy a maffia hatalomra való visszatérésének esélyét minimalizálják.

Szerdán (január 11-én) Heger nem válaszolt arra az újságírói kérdésre, hogy indul-e az OĽANO elnöki tisztségéért. Megismételte, hogy az a célja, hogy 2024 februárjáig kormányozzon, ezért aláírásgyűjtésbe kezdett, hogy a 76 képviselőből álló új többség támogassa kormányát. Ezzel kapcsolatban elmondta, hogy az OĽANO klub teljes támogatását élvezi, valamint a Sme rodina és a Za ľudí ígéretét is. Szerinte az lesz a kérdés, hogy az SaS hogyan fog reagálni. Tekintettel az OĽANO párton belüli helyzetére, az SaS azt válaszolta, hogy nem tudja, kivel tárgyaljon egy új 76-osról.

Jaroslav Naď megbízott védelmi miniszter és az OĽANO elnökségének tagja kijelentette, hogy más a véleménye a politikáról, mint Matovičnak. (TASR)

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Otthon rovatban