Na hlavný obsah

NATO-főtitkár: kudarcot vallottak Putyin kísérletei a nyugati szövetségesek megosztására

Jens Stoltenberg közölte, a NATO és az EU egységesebb, mint valaha az Ukrajnának nyújtott és nyújtani tervezett támogatást illetően.

Charles Michel, az Európai Tanács elnöke, Jens Stoltenberg NATO-főtitkár és Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke 2023. január 10-én, Brüsszelben.
Foto: TASR/AP

Vlagyimir Putyin orosz elnök kudarcot vallott a nyugati szövetségesek megosztására tett kísérleteivel az ukrajnai konfliktusban – jelentette ki Jens Stoltenberg NATO-főtitkár Brüsszelben, a katonai szövetség és az Európai Unió közötti együttműködési megállapodás aláírását követően január 10-én, kedden.

Stoltenberg közölte, a katonai szervezet és az Európai Unió egységesebb, mint valaha az Ukrajnának nyújtott és nyújtani tervezett támogatást illetően. A felek tovább tervezik növelni a megtámadott ország támogatását.

A szövegben elismerik az erősebb európai védelmi kapacitás fontosságát, amely – mint írták – pozitívan járul hozzá a globális és transzatlanti biztonsághoz, valamint kiegészíti a NATO céljait és erőfeszítéseit.

Az aláírók kijelentették: „a növekvő stratégiai verseny korszakát éljük. Kína növekvő magabiztossága és politikája olyan kihívásokat jelentenek, amelyekkel foglalkoznunk kell“.

(MTI)

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Titulka rovatban