Na hlavný obsah

Az Alacsony-Tátrában két lavina is lezúdult

Az Alacsony-Tátrában szerdán két lavina is lezúdult, és két síelőt magával sodort.

Az Alacsony-Tátrában két lavina is lezúdult
Foto: TASR

Egyikük sérülésekkel, a másikuk sérülés nélkül megúszta. A hegyimentők hivatalos honlapjukon tájékoztatnak a történtrekről.

Az első lavina a Chopok középső csatornájában zúdult le. Egy 36 éves lengyel állampolgárságú síelőt sodort el, akinek még időben sikerült aktiválnia lavinahátizsákját. „A sielőt miután elsodorta a lavina részben be is temette. A másik síelő, aki követte őt, biztonságosan lesiklott hozzá, és baráti segítséget nyújtott neki a baleset helyszínén“ – közölték a hegyimentők.

      Ezt követően egy második lavina is lezúdult az úgynevezett meteorológiai vályúban, amely egy másik síelőt sodort a Lukový kotol elnevezésű völgykatlanba. A hegyimentő szolgálat tájékoztatása szerint a második lavina az első, részben eltemetett sielő közelében állt meg. „A lavina által elsodort második síelő szerencsére sértetlen megúszta a kalandot“ – jegyezték meg a hegyimentők.

      Miután kiásták, a Tűzoltó- és Mentőszolgálat a 36 éves lengyel síelőt sürgősségi orvosi ellátásban részesítette. A sérültet becsomagolták és felkészítették a szállításra. Ezt követően légi úton evakuálták a terepről, és fej-, lapocka- és medencesérülések gyanújával szállították kórházba.

(tasr)

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Otthon rovatban