Na hlavný obsah

SaS: Nem hívtak meg minket az új 76-os megállapodásról szóló tárgyalásokra, világos elképzeléseink vannak a további lépésekről

Kollár "pszichiátriának" nevezte, ha a kormányt "ugyanazok az emberek" állítják össze.

SaS: Nem hívtak meg minket az új 76-os megállapodásról szóló tárgyalásokra, világos elképzeléseink vannak a további lépésekről
Richard Sulík Foto: TASR

Az ellenzéki SaS párt azt állítja, hogy senki sem kereste meg őket az új, 76 fős parlamenti többségről szóló tárgyalások ügyében.  Ugyanakkor tagjai világos elképzelésekről beszélnek a további lépésekkel kapcsolatban, de még nem pontosították azokat. Meg akarják várni a tárgyalásokat.

„Juraj Šeliga kijelentései egy új 76-os parlamenti csoportról nyilvánvalóan nem érintik az SaS-t, mert senki sem keresett meg minket, hogy tárgyeljunk“ – ismertette Richard Sulík, az SaS vezetője a párt közleményében. Megismételte, hogy pártja azt tette, amit tennie kellett. „Igor Matovič az ország legnagyobb problémájaként távozott a kormányból. Lehetett volna ez hat hónappal ezelőtt és csendben, de lehetett volna a kormány bukása nélkül is, ha a lemondást normálisan nyújtják be“ – magyarázta.

Sulík szerint a következő lépésekhez a többi politikai párttal való megállapodásra is szükség van. „Világos elképzeléseink vannak arról, hogyan tovább, de megvárjuk a tárgyalásokat. Ezután tájékoztatjuk a nyilvánosságot“ – fogalmazott.

Juraj Šeliga, a Za ľudí  parlamenti képviselője a hétvégén bejelentette, hogy a tárgyalások során nem állnak messze az új 76-os csoporttól. Jelenleg – mondta – az SaS párton múlik, hogy hogyan közelíti meg a kérdést. Elmondása szerint az esetleges új parlamenti többségről szóló tárgyalásokat az ideiglenesen megbízott miniszterelnök, Eduard Heger (OĽANO) vezeti. Heger január folyamán szeretné bemutatni a végleges megállapodást.

Boris Kollár, a parlament és a Sme rodina elnöke elmondta, hogy egyelőre nem tud új 76-osról. Nem fogja megakadályozni Hegert a tárgyalásokban, hétfőn találkozik vele. Ugyanakkor rámutatott, hogy a jelenlegi koalíció nem tudott együttműködni,  emlékeztetve a veszekedésekre és az SaS távozására. „Pszichiátriának“ nevezte, ha a kormányt „ugyanazok az emberek“ állítják össze.

(TASR)

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Otthon rovatban