Na hlavný obsah

Ellenzéki reakciók Lengvarský évértékelőjére

Az ellenzéki pártok képviselői közül többen is bírálták a költségvetési javaslatot.

Ellenzéki reakciók Lengvarský évértékelőjére
Foto: TASR

Az ellenzéki pártok képviselői is értékelték a szlovákiai egészségügy helyzetét, és kritikával illették a kormányt.

Richard Raši, a parlament egészségügyi bizottságának tagja és a parlamenten kívüli Hlas-SD párt alelnöke szerint „Idén nem történtek beruházások az egészségügyben, hiányzik a pénz a gyógyszerekre, kórházaink, a mentőautók és laboratóriumaink működtetésére.“ Ezzel összefüggésben bírálta az eredeti 2023-as költségvetési javaslatot is.

A Smer-SD tagja, egyben a parlament egészségügyi bizottságának tagja, Vladimír Baláž úgy gondolja, hogy az állam képtelen a lehetőségeket valósággá alakítani az egészségügyben. Rámutatott a kórházi hálózat optimalizálására és annak lehetőségére, hogy a helyreállítási tervből származó forrásokat az egészségügyi intézmények beruházási adósságának csökkentésére fordítsák.

A parlamenten kívüli KDH elnökségi tagja, Monika Kolejáková szerint az egészségügyi szektort elsősorban a nagy állami kórházak adósságai húzzák le. Hozzátette, „az alapvető béremelés azt a benyomást kelti, hogy az egészségügy forrásai jelentősen növekedtek, de továbbra sem létezik állandó és fenntartható finanszírozási modell és fenntartható hatékonysági modell „.

(TASR)

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Otthon rovatban