Na hlavný obsah

Beutazási korlátozásokra számíthatnak a Kínából érkezők a koronavírus terjedése miatt

Több országban való belépéshez is kötelező a negatív koronavírusteszt.

Beutazási korlátozásokra számíthatnak a Kínából érkezők a koronavírus terjedése miatt
Maszkot és védőruhát viselő munkások kísérnek ki egy kínai utast Covid-teszt után a római repülőtéren. Foto: AFP/Getty Images

Újabb országok vezettek be beutazási korlátozásokat a Kínából érkezőkkel szemben a koronavírus-fertőzöttek számának gyors kínai növekedése miatt. Európában Olaszország után másodikként Spanyolország is bejelentette pénteken, hogy a Kínából érkezőknek koronavírustesztet kell végeztetniük, vagy teljes oltási sorral kell rendelkezniük a belépés előtt.

Franciaország két napnál nem régebbi negatív koronavírusteszthez köti a Kínából közvetlen járattal, illetve átszállással érkező utasok számára a belépést – közölte pénteken az egészségügyi minisztérium.

A brit kormány is kötelező negatív tesztet ír elő indulás előtt a Kínából érkezők számára. Az Egyesült Államok szintén kötelező koronavírus-tesztelést írt elő minden Kínából érkezőre. Hasonló korlátozásokat vezet be Japán és Dél-Korea is. Az Európai Unió is további intézkedéseket fontolgat.

Az Európai Betegségmegelőzési és Járványvédelmi Központ csütörtökön még indokolatlannak nevezte a Kínából az Európai Unióba beutazó állampolgárok kötelező koronavírus-tesztelésének bevezetését. Sztella Kiriakidesz, az unió egészségügyi biztosa viszont felszólította a tagállamokat: vizsgálják felül a hazai intézkedéseket, és szükség esetén szigorítsák ezeket.

(hvg.hu)

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Külföld rovatban