Na hlavný obsah

Čaputová: Nem lazíthatunk a kulcsfontosságú intézmények tekintélyének további kiépítése terén

A bejáratott demokráciákban régóta betöltik szerepüket a jogállamiság működtetése és a mindenkit megillető jogok garantálása terén - mondta.

Foto: TASR

Nem lazíthatunk a jogállamiság működését garantáló és mindenki számára egyforma jogokat biztosító intézmények tekintélyének további építése során – jelentette ki a TASR hírügynökségnek nyilatkozva Szlovákia létrejöttének közelgő 30. évfordulója apropóján Zuzana Čaputová államfő.

„Szlovákia még mindig fiatal ország, és rengeteg energiát kell fordítanunk az olyan kulcsfontosságú intézmények további erősítésére, amelyek a bejáratott demokráciákban már régóta betöltik a szerepüket a jogállamiság működtetése és a mindenkit egyformán megillető jogok garantálása terén. Ezért ezen a téren nincs helye lazításnak” – jelentette ki az államfő.

Csehszlovákia szétválása és a két külön állam létrejötte kapcsán mindenekelőtt azt hangsúlyozta, hogy a folyamat békés keretek között zajlott le, és Csehország továbbra is Szlovákia legközelebbi szövetségese, partnere és barátja.

Az Európai Unióhoz és a NATO-hoz való csatlakozás az ország irányultságáért folytatott harc eredménye volt, hogy az ország elfoglalhassa méltó helyét Európában és a politikai értelemben vett Nyugaton. A polgári társadalom erejének is köszönhető, hogy azt a próbát kiálltuk és érettek lettünk” – jelentette ki Zuzana Čaputová.

(TASR)

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Otthon rovatban