Na hlavný obsah

Fejlesztési tervek Kassán

A Volvo 2023-ban megkezdheti a Bernátfalva melletti ipari parkban új autógyára alapjainak lerakását.

Középen a Volvo Cars Slovakia képviselője, Todor Todorov, balról Kassa alpolgármestere, Marcel Gibóda, Kassa polgármestere, Jaroslav Polaček, Rastislav Trnka megyefőnök és a Volvo Cars Slovakia képviselője, Björn Helldén a történelmi városházán 2022. július 6-án.
Foto: TASR

Kassa város képviselő-testülete a karácsonyi ünnepeket megelőző ülésükön elfogadta azokat a fejlesztési terveket, amelyekkel módosult a város eredeti fejlesztési alapterve.

Ezzel a döntésükkel hozzájárulnak ahhoz, hogy az újesztendő során a svéd autógyár, a Volvo megkezdhesse a Bernátfalva, azaz a Valaliky mellett létesített ipari parkban új autógyára alapjainak lerakását. Az új autógyár – és más kedvező kilátások – a U.S.Steel terveire és beruházásaira is pozitív hatással vannak.

Jelentős előrelépés várható a Győrke határában a föld mélyén talált forróvíz vezetékeken történő eljuttatására Kassára.

A képviselőtestületi ülésen jóváhagyták új lakótelepek létesítését Szentlőrinckén, Peresen és Sacán. Zsebesen pedig a települést elkerülő út megépítését hagyták jóvá. Kassa Tóparti lakórésze és Széplak között pedig engedélyezik az FC Košice Ifjúsági Futball Akadémia felépítését.

(amikassa)

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Régió rovatban