Na hlavný obsah

Terjed az influenza, miközben hiánycikké vált több gyógyszer

A legtöbb beteg az öt évesnél fiatalabb.

Terjed az influenza, miközben hiánycikké vált több gyógyszer
Foto: TASR

A héten 0,3 tized százalékkal csökkent a múlt héthez képest az akut légúti megbetegedésben szenvedők száma. Az influenza és influenzaszerű megbetegedések száma viszont 1,4 tized százalékkal emelkedett – tájékoztatott a Közegészségügyi Hivatal. A járványügyi szakemberek több mint 91 ezer légúti megbetegedést regisztráltak a héten.

A legtöbb beteget Pozsony megyéből jelentették, a legkevesebbet Besztercebánya megyéből. A betegek többsége az öt év alatti korosztályhoz tartozik. Az influenzás betegek száma meghaladta a 16 600-at, és ez az összes bejelentett eset több mint 18 százalékát teszi ki. A legtöbb beteg Nyitra megyében, a legkevesebb Kassa megyében van. Ez a fertőzés is főleg az öt év alatti gyerekek között terjed.

A Közegészségügyi Hivatal tájékoztatása szerint 1168 oktatási intézményt kellett bezárni. Közben a gyógyszertárakból továbbra is hiányoznak bizonyos gyógyszerek, főleg a gyermekek számára kifejlesztett láz- és fájdalomcsillapítók, de a torokfájás ellen használt szopogatós pasztillák és köhögés elleni szirupok is.

(TASR)

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Otthon rovatban