Na hlavný obsah

Orbán Viktor évet értékelt

Orbán Viktor magyar kormányfő sajtótájékoztatón értékelte az évet

Orbán Viktor évet értékelt
Foto: MTI/Máthé Zoltán

Évértékelő sajtótájékoztatót tartott délelőtt Orbán Viktor magyar kormányfő, aki mindjárt az elején leszögezte, hogy az idei volt a rendszerváltás óta Magyarország legnehezebb éve, ugyanakkor szerinte az ország rendkívüli teljesítményt nyújtott, például az iskolai testnevelés és hittanoktatás terén sikerült előrelépni a közoktatásban.

Orbán szerint ebbe beletartozik az Európai Unióval történt megállapodás is, amit magyarország már egy jó ideje blokkolt. Orbán rendkívüli teljesítménynek tartja azt is, hogy Magyarország ellenállt a migrációnak és finanszírozni tudta az energiaárakat. Bár nem tért ki a megúsjuló emergia kérdésre.

Az ukrajnai háború kapcsán kijelentette, hogy egy független és szuverén Ukrajna magyar nemzeti érdek is, bár a kormánysajtó nem ezen a véleményen van, így a kormánykommunikáció ezen a téren továbbra sem koherens.

Orbán megismételte, hogy az ukrajnai háború lezárásához amerikai-orosz tárgyalásokra lenne szükség. Megrősítette, hogy Magyarország a szankciók megszavazása után is folytatja a szankcióellenes kampányt.

(MTI, Napunk)

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Külföld rovatban