Na hlavný obsah

Kollár: Legkésőbb júniusban előrehozott választások jöhetnek

A házelnök szerint május még jobb időpont lenne, ezért kész minden pártot kerekasztalhoz hívni, hogy mihamarabb megálapodás szülessen.

Boris Kollár és Zuzana Čaputová
Foto: TASR

Legkésőbb júniusban előrehozott választásokat lehetne tartani, de május még jobb időpont lenne – jelentette ki december 15-én, csütörtökön Boris Kollár házelnök, a Sme rodina elnöke, miután az elnöki palotában megbeszélést folytatott Zuzana Čaputová államfővel azt követően, hogy a parlament megvonta a bizalmat Eduard Heger kormányától.

„Én egyetértek az államfővel az előrehozott választások időpontjával kapcsolatban” – jelentette ki Kollár, hozzátéve, hogy minél hamarabb meg kell tartani a választásokat.

„A politikai pártoknak le kell ülniük a frakcióikkal, és meg kell állapodniuk a lépések összehangolásáról. Szeretnék minden politikai pártot kerekasztalhoz hívni. Meg kell állapodnunk az előrehozott választásokról“ – hangsúlyozta Boris Kollár.

Eduard Heger (OĽaNO) az államfővel folytatott megbeszélést követően megerősítette, hogy december 16-án, pénteken az államfő visszahívja kormányát, majd ideiglenes megbízatást ad neki.

„A továbbiak a politikai pártok tárgyalásainak részét képezik” – tette hozzá.

(TASR)

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Otthon rovatban