Na hlavný obsah

Heger: nem a fasisztákon múlott

A kormányfő sajnálja, hogy az SaS-nek ehhez a felismeréshez szüksége volt egy demokratikus, korrupcióellenes reformkormány bukására.

Foto: TASR

A kormánnyal szemben benyújtott bizalmatlansági indítványról tartott szavazás egyértelműen megmutatta, hogy a kabinet nem a fasiszták és a szélsőségesek szavazataitól függött, bár sokan hónapokig ezt a képet próbálták megfesteni – nyilatkozta Eduard Heger miniszterelnök a kormány sorsát megpecsételő pénteki szavazást követő sajtótájékoztatón.

„Sajnálom, hogy az SaS-nek szüksége volt a demokratikus, korrupcióellenes és reformkormány bukására ahhoz, hogy erről meggyőződhessen” – fogalmazott Eduard Heger.

A kormányfő egyúttal a lakossághoz fordulva biztosította a polgárokat arról, hogy kabinetje mandátuma utolsó percéig segíteni fogja az embereket, és végigkíséri őket a fenálló nehéz energetikai válságon.

A kormányfő szerint a majdani, 76 képviselőből felálló új kormánykoalíció felkutatásával, vagy az előrehozott választásokkal kapcsolatos kérdéseket az SaS vezetőjének, Richard Sulíknak kell címezni. Hozzátette: kezdettől fogva azt mondta, nem lát új „hetvenhatot“ a parlamentben.

Szerinte a Smer-SD és a Hlas-SD mielőbbi előrehozott választásokat akarnak majd kicsikarni, mert vissza akarnak térni a hatalomba és el akarják hallgattatni az igazságot. „Számítunk erre a nyomásgyakorlásra“ – mondta Heger.

„A kormány nem esett szét, a kormányt a parlamentben menesztették“ – mondta a kormányfő, hozzátéve: mindent elkövettek, hogy ez ne történjen meg. Megismételte, tárgyaltak az SaS-szel, és szerinte délelőtt korrekt ajánlatot adtak Richard Sulík pártjának. „Ha éltek volna a lehetőséggel, akkor Szlovákiát illetően komolyan gondolnák. Szerintem a tetteinkből egyértelműen látszik, hogy a végsőkig elmentünk“ – tette hozzá a miniszterelnök.

(TASR)

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Otthon rovatban