Na hlavný obsah

Újabb képviselőt veszített a kormánykoalíció

Patrick Linhart, a Sme rodina képviselője a kormány azonnali lemondását követeli. Az új kabinet támogatását annak összetételétől tette függővé.

Patrick Linhart és Peter Pčolinský
Foto: TASR

Újabb képviselőt veszített el a kormánykoalíció, Patrick Linhart a Sme rodina képviselője a kormány azonnali lemondását követeli.

„Az, hogy támogatom-e az új kormányt, annak összetételétől függ. Feltételem egy Igor Matovič és Roman Mikulec nélküli kormány“ – közölte Linhart.

A képviselő álláspontját egyrészt azzal magyarázta, hogy az élelmiszerek jelölésénél használt jelzőlámparendszert a földművelésügyi minisztérium saját, nem pedig az Igor Matovič vezette pénzügyi tárca forrásaiból kénytelen finaszírozni.

„Kilépek a Sme rodina frakciójából. A választások előtt kijelentettem, hogy minden olyan mozgalmat vagy pártot támogatok, amely segít bevezetni az élelmiszer-jelzőlámpát. Annak ellenére is, hogy a Sme rodina frakciója nagy támaszt nyújtott, illetve dacára Boris Kollár erőfeszítéseinek és kiváló támogatásának, a mozgalom irányomba és választóim irányába tett ezen ígéretét nem sikerült valóra váltani“ – indokolta lépését a közösségi hálón tett bejegyzésében Patrick Linhart.

Az SaS által, a kormánnyal szemben benyújtott bizalmatlansági indítványról csütörtökön 17 óra után szavaz a parlament.

(DenníkN, TASR)

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Otthon rovatban