Na hlavný obsah

Matovič felajánlotta lemondását

A pénzügyminiszter távozik a pozíciójából ha az SaS visszavonja a bizalmatlansági indítványát és támogatja a kormány által javasolt költségvetést.

Matovič felajánlotta lemondását
Foto: TASR

Felajánlotta lemondását miniszteri székéről Igor Matovič pénzügyminiszter, az OĽaNO elnöke az SaS-nek. Cserébe az Eduard Heger vezette kabinettel szemben benyújtott bizalmatlansági indítványon szereplő SaS-es aláírások visszavonását és az állami költségvetés támogatását kéri Richard Sulík pártjától – közölte Matovič az OĽaNO csütörtöki sajtótájékoztatóján.

„Ajánlatom akkor érvényes, ha az SaS képviselői visszavonják a kormánnyal szembeni bizalmatlansági indítványon szereplő aláírásaikat, és támogatják az állami költségvetés előterjesztett javaslatát, miáltal az emberek megszűnnek politikai játszmák túszaivá lenni” – fogalmazott Matovič.

Kijelentette: azzal a fő céllal lépett a politikába, hogy eltávolítsa a korrupt politikusokat a hatalomból, és az így megmentett pénzeket mindenekelőtt gyermekes családok kapják meg.

„Soha nem hátrálok meg a gonosztól, de a túszok még ennél is jobban érdekelnek. Szlovákiában ma minden ember túsz“ – tette hozzá a pénzügyminiszter.

„Szlovákiának feltétlenül békére van szüksége. Teljes káoszt szül, ha jelenleg megdől a kormány, ha pedig nem fogadják el a költségvetést, az jóvátehetetlen károkat okoz az országnak” – mondta.

Matovič emlékeztette az SaS-t azon ígéretére, hogy a kormánynak konstruktív ellenzéke lesz.

„17 órakor a koalíció sorsát a korrupt maffia szavazatai döntik el, akik ellen egykor együtt harcoltunk. Olyan emberek szavazatai, akiket maguk is fasisztáknak tartanak. És az abszolút döntő szavazat egy olyan személyé, akinek egyik napról a másikra rejtélyes módon megváltozott a lelkiismerete” – mondta az OĽaNO elnöke, Igor Matovič.

Eduard Heger miniszterelnök bízik benne, hogy az SaS elfogadja az ajánlatot. A kormányfő déli tizenkét órakor egy asztalhoz ül Richard Sulíkkal.

Gyimesi György, az OĽaNO képviselője szerint az OĽaNO “liberális képviselői” kést döftek a kormány és a választók hátába. Gyimesi úgy véli ez a helyzet “árulás”, és azt írja, átértékeli további politikai működését, ha mindez valóban megvalósul.

(TASR, denníkN)

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Otthon rovatban