Na hlavný obsah

Két részletben kapják meg az egészségügyi dolgozók a stabilizációs hozzájárulást

Az első részletet, nettó 2 500 eurót december 31-ig. A második részlet mértéke és folyósításának ideje a vonatkozó törvénymódosítás függvénye.

Két részletben kapják meg az egészségügyi dolgozók a stabilizációs hozzájárulást
Illusztráció Foto: gettyimages

Két részletben kapják meg az egészségügyi dolgozók a stabilizációs hozzájárulást, 2 500 eurót még az év végéig.

Az összeg másik felét attól függően, hogy mikorra sikerül elfogadni azt a törvénymódosítást, amely mentesíti a hozzájárulást az egészségbiztosítási és szociális járulékok befizetése alól.

A módosítás parlamenti elfogadását követően azt még alá kell írnia az államfőnek is, azután lép hatályba – tájékoztatta a TASR-t az egészségügyi tárca.

Az eredeti javaslatban 5000 eurós stabilizációs hozzájárulás szerepel, és az összeg a törvények szerint a bruttó fizetés része, mindenféle járulékfizetési kötelezettséggel.

December 31-ig 2 500 eurót kapnak meg az alkalmazottak, tisztán 2 500 eurót utalnak át a számlájukra, magyarázta a tárca.

Hogy a második részletben mekkora összeget kapnak, az a törvénymódosításon múlik. Ha sikerül elfogadni a törvényhozásban, akkor az 5 000 euróból csak az adóelőleget vonják le. A maradék összeget a januári fizetésükkel kapják meg az alkalmazottak, közölte a minisztérium, becslése szerint ebben az esetben körülbelül 1 500 eurót.

Ha a parlament nem fogadja el a törvénymódosítást, az 5 000 euróból a járulékokat is levonják, és munkaadói járulékot is fizetni kell.

(TASR)

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Otthon rovatban