Na hlavný obsah

Kedvezményes energiaellátást biztosító rendeleteket hagyott jóvá a kormány

Alkalmazásuk az állami költségvetés törvényhozásbeli elfogadásának függvénye.

Kedvezményes energiaellátást biztosító rendeleteket hagyott jóvá a kormány
Karel Hirman Foto: TASR

Csütörtökön két rendeletet fogadott el a kormány a lakosság és egyes meghatározott végfelhasználók kedvezményes áron történő energiaellátásának biztosítására – tájékoztatott Karel Hirman gazdasági miniszter a kormányülésen.

Az első egy a jóváhagyott vagy meghatározott távhőár emelésének határát megállapító rendelettervezet.

A második egy olyan rendelettervezet, amely a szabályozott villamosenergia- és gázszolgáltatás egy részének maximális árait fekteti le bizonyos végfogyasztók számára.

Ugyanezen rendelet a háztartások, valamint egyéb meghatározott villamosenergia-fogyasztók esetében alkalmazott tarifákról is rendelkezik.

Hirman szerint a minisztérium szóban forgó két rendelete lehetővé teszi, hogy jövőre a kormány által meghirdetett árakon láthassák el energiával a háztartásokat és egyes végfelhasználókat, így például a szociális szolgáltatást nyújtó létesítményeket vagy a városok, falvak és megyék tulajdonában lévő bérlakásokat.

Karel Hirman gazdasági miniszter hangsúlyozta, hogy a rendeletek alkalmazásának feltétele, hogy a parlament jóváhagyja az állami költségvetés tervezetét, amelyen keresztül az említett rendeleteket finanszíroznák.

(TASR)

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Otthon rovatban