Na hlavný obsah

Az SaS-szel való kiegyezésre szólította fel Hegert és Matovičot az OĽaNO polgári-demokratikus platformja

Hangsúlyozták: az utolsó pillanatig törekedni kell az egyezségre, amely akár kormányátalakítás árán is, de elejét veszi a kabinet bukásának.

Foto: TASR

Az OĽaNO polgári-demokratikus platformján belül tömörülő parlamenti képviselők arra kérik Eduard Heger (OĽaNO) miniszterelnököt és Igor Matovičot, az OĽaNO elnökét, hogy az utolsó pillanatig törekedjenek egy olyan egyezségre az SaS-szel, amely akár kormányátalakítás árán is, de elejét veszi a kabinet bukásának. Szerintük ezzel a lépéssel új demokratikus többségre lelhetnének a Heger-kabinet támogatására.

„Miután Martin Borguľa és Ján Krošlák koalíciós képviselők bejelentették, hogy a kormány bukására szavaznak, mindazon embereknek, akiknek fontos az ország, nincs más választásuk, mint tárgyalni és egyezséget kötni” – írták a Kristián Čekovský (OĽaNO) körül tömörülő képviselők.

Egyúttal megismételték korábbi kérésüket, hogy a bizalmatlansági indíítványról esedékes szavazást a parlament januári ülésére halasszák.

„A káosz és ahelyett, hogy az országot átadnánk Robert Ficónak, időt és teret biztosíthatunk a demokraták közötti tárgyalásokra” – fogalmaztak a képviselők.

(TASR)

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Otthon rovatban